ÚJRANYITÁS!!!


MÚZEUMI MESÉK előadás 

2020. augusztus 28. Kovács Margit Kerámiamúzeum     

Ferenczy Múzeumi Centrum és Kovács Margit Kerámiamúzeum szervezésében Nyújtsd a kezed! - Meseest felnőtteknek a Kovács Margit Kerámiamúzeumban 

Mesék, népdalok, mondókák és zenés improvizáció kapcsolódik a Kossuth-díjas Kovács Margit keramikusművész gyűjteményéhez egy könnyű nyári estén. A párkapcsolat témakörét bontogatja a 90 perces program. Az érzések viharában, ahol hangsúlyt kap a csalódás, bánat, öröm, megbocsátás és boldogság, mi más nyújtana védelmet, mint a felemelő kerámiagyűjtemény és a szorongásoldó dallamok.

Az archaikus embert sem kerülte el a baj. Tudott róla mesélni, elmondta bánatát, kikiáltotta örömét vagy épp táncra perdült. Tapasztalatait bölcsességként ismerjük fel a népmesékben.
Tegyünk együtt egy izgalmas sétát az érzelmek felelevenítésében, akár feldolgozásában a régi tudás és az új eszközök támogatásával. Ha van párkapcsolatunk, azért, ha nincs, akkor pedig annak érdekében.A program a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál keretein belül valósul meg.A létszám korlátozott (30 fő), a részvétel regisztrációhoz kötött: regisztracio@muzeumicentrum.hu.


18 éven felettieknek szóló program!

Kiállítási belépőjeggyel látogatható.

2020.augusztus 18.
 K11 - Ki az? Mi az?

Ki az, aki szívesen és önként lecserélné az ismerőst az ismeretlenre?
Ki az, aki önszántából változtatna?
Ki az, aki nem fél másnak lenni, másként viselkedni, az elvárásokkal szembe menni?
Ki az?
Mi az, ami meggátol abban, hogy új gondolatok szülessenek? 

Mi az, ami segít ebben? 

Mi az? 
Mocsár vagy sár? 
Sár vagy mocsár? 
Ki az, aki velem tart? 
Mi az, amit mesélek majd? 
Szeretettel és egy bolgár mesével várok minden mesehallgatót! 


ÚJRAKEZDÉS - Mesés lesz! Tarts velem!

"Mindenkinek van varázsereje, mindenki elérheti céljait, ha tud gondolkodni, tud várni, tud böjtölni." (Hermann Hesse)

Újrakezdés

ÚJ ÉLET azaz

halál, a régi lebontása,

a düh, a fájdalom,

a megszokott utáni sóvárgás,

a függőségből táplálkozó égető vágy kitakarítása.

Ha tudsz gondolkodni, azaz képes vagy az elmédet irányítani, ha ki tudod várni türelemmel a VÉGet, a régi minták elengedését, ha megtanulsz böjtölni, azaz "nevetve tűrni", akkor MEGTEREMTED az új ÉLETed.

Tarts velem!

Induljunk együtt a BÁTORSÁG és LELKESEDÉS erőforrásához vezető úton!

Éljük meg új minőségben a párkapcsolatunkat, tanuljunk meg tudatos döntéseket hozni, nézzünk szembe együtt a változás útját álló óriással!

A TÁMOGATÁS fontos elemózsia a tarisznyádban. Mindezt megkaphatod a meséktől, önmagadtól és tőlem egy önismereti folyamatban.

Szeretettel hívlak a mesefoglalkozásokra az alábbi témákban:

 • Újrakezdés - szárnyat bontok a sérüléseimből
 • Igazi menyegző - a női- és férfi részeink harmóniába rendezése
 • Életem legjobb döntése - a tudatos döntés képességének fejlesztése
 • Változom, tehát vagyok - leszámolás az fogva tartó erőkkel


Múzeumi Mesék

2020. február 29. RÁADÁS: március 7. 

Csodakert


Ferenczy Noémi a huszadik századi kárpitművészet megújítójaként, korszakalkotó és stílusteremtő művészként hagyta ránk örökségét. Munkáiban jellemzően kulcsfontosságú motívum a kert, ahogy abban a kazah mesében is, ami a tárlatot kíséri majd.


Mi mindent szövünk bele az életünkbe? Látható és láthatatlan, arany, ezüst vagy romboló minőségeket? Szegénységet, gazdagságot? Bezártságot, szabadságot? Csapdákat, lehetőségeket? Félelmeket, bátorságot? Szomorúságot, ujjongó örömöt?
A kert a gyönyör és boldogság jelképe. Milyen a mi kertünk? Mi szorul ápolásra, mi burjánzott el benne, mit kell elültetnünk benne? Mihez kezdünk saját kincseink magvaival?


- Én ebből az aranyból a sivár pusztában nagy, árnyas kertet ültetnék, hogy ott minden szegény vándor megpihenhessen, gyümölcseit élvezhesse - mondja a mese egyik szereplője. Vajon mi magunk képesek vagyunk-e a sivárságainkból újra csodakertet varázsolni? Butaságainkból okosan továbblépni? A mélységeinkből az ég felé felröppeni?


A csodás alkotások és a mese bölcsessége mind azt támogatja, hogy édesen, elégedetten, csöndesen gyönyörködhessünk életünk kertjének gazdagságában. 


2020. január. 24.

Ferenczy Múzeum: Az álomőrző - mese-foglalkozás

Művészek álmainak ad otthont, támogatást a szentendrei Új Művésztelep immár ötven éve. A jubileumi tárlat kapcsán azt az utat járjuk végig egy azerbajdzsáni mesével kézen fogva, ahogy megszületik és valóra válik egy álom, akár a vásznakon, akár az iparművészet világában.

Mindenki álmodik.

Az álmok a rendetlenségben - ahogy egy műteremben - is képesek megszületni, így indul a tárlat. A megvalósult álmok azonban rendet, harmóniát, egységet mutatnak - így zárul a kiállítás.

Mi történik az álmainkkal?

Teszünk értük? Festjük, faragjuk, szőjük őket?

Beteljesednek? Elkopnak?

Elfeledkezünk róluk, engedünk a lebeszélésnek, eladjuk, elcseréljük őket esetleg az útódainkon kérjük számon?

Mikor lehet egy álom megvalósulásáért elindulni? Fiatalon, középkorúan vagy hajlott korban? Egyedül? Társsal?

Melyik ijesztőbb: kitartani a megvalósítás mellett, vagy boldogan élni az álom beteljesülése nélkül is?

Lelkesedés, elszántság, hit és hitetlenség, fáradtság, küzdés, akarás, lemondás, szépség és csalódás... ezek mind az álom megszületésének útját képezik. Az álmát beteljesítőnek - azaz a hősnek - mindig akad segítője az útján. Ott van az akkor is, ha nem látja, nem érzékeli, nem értékeli, nem veszi komolyan az ember. Lehet ez akár a zene, a humor, a játékosság is.

De miért mondják, "hogy amit keresel, nem találod, amire meg nem számítasz, bekövetkezik."

Erről kérdezzük a hatalmas tárlatot. Járjunk utána közel két tucat festő életre kelt álmával, egy mesével és legalább egy álommal, amit mélyen a szívünkben őrzünk.  

2019. december 13.

Ámos Imre - Anna Margit emlékmúzeum: A citerás - meseterápiás foglalkozásA citerás

Kucsera Ferenc mártíriuma kapcsán az Ámos Imre - Anna Margit Emlékmúzeumba látogatunk.

Lehetőséget kapunk arra, hogy az ő életútját követve körbejárjuk az önfeláldozás-mintáinkat, ha vannak. Ha felismerjük őket.

Mennyire vagyunk önzetlenek, segítőkészek és jószívűek? Az én-határon innen vagy túl? Van-e én-határunk egyáltalán?

Meg tudjuk-e mutatni, kik vagyunk valójában egy párkapcsolatban, egy családi rendszeren belül, a munkahelyen, vagy hagyjuk, hogy a hallgatással, a csendes szolgálattal szép lassan elhaljon bennünk a lényegi részünk?

Kedvesek vagyunk-e akkor is, amikor leleményesnek kellene lennünk?

Ki tudjuk-e várni a megfelelő pillanatot, hogy kiálljunk magunkért? Tudunk-e a nemesebb énünkkel kommunikálni, vagy a magyarázkodás, sértődés, esetleg az elutasítás fogságába esünk?

Mi minden gyűlt össze bennünk, ami kimondásra, megmutatásra, azaz ÉLETRE vár?

Mikor vagyok hűséges, ha másokhoz igazodom és magamtól távolodom, vagy ha magamat adom és másoktól távolodom?

Célponttá válni vagy célba venni? Saját élettörténetünk főhősévé vagy áldozatává válni?

Rengeteg kérdés, melyekre egy orosz mesével keressük együtt a válaszokat.

2019. november 26.

K11 - Elvarázsolva

Aki nem ura önmagának, aki nem önmaga, az el van varázsolva.

A varázslatot azonban meg lehet törni!

Igaz, szükséges hozzá bátorság, a belső elemek (tűz, víz, föld, levegő) harmóniája, a megküzdéshez szükséges lépések ismerete, külső segítők, de talán a legfontosabb dolog mégis annak a tudása, a megingathatatlan bizonyosság arról, hogy van mód visszatérni önmagunkhoz, van esély az önazonossághoz, a potenciális élet megéléséhez.

Lehetünk belül világszépségesek, ha belső akadályaink korlátot szabnak a megvalósításban, kívülről "egy hamuszürke arcú, ráncos bőrű, zavaros szemű, kócos csúfságot" fogunk látni a tükörben.

Próbáljunk együtt szerencsét, szerezzük vissza igaz fényünket!

Szeretettel várok mindenkit!2019. november 9.

Kmetty Múzeum: Sárfal - meseterápiás foglalkozás

A halottak napja közelében természetes, hogy elgondolkodunk a Halálról. Mennyire igyekszünk elkerülni őt - épp úgy, mint a mesében a szegény özvegyasszony.

A Kmetty múzeumban az Élet és Halál értelmét és arcait keressük majd. A kapcsolódást próbáljuk újra megtalálni önmagunk és az életünkért való felelősségvállalás között.

Bátorságot gyűjtünk az Élethez, hogy képesek legyünk szembenézni az életfélelmeinkkel, a lehetőségeinkkel és vágyainkkal, amit megélhetünk, ahelyett, hogy trükkökhöz folyamodnánk s elkerülnénk azokat.

"Holnap" - majd holnap. Egy veszélyes fondorlat önmagunkra nézve. Soha nem lesz belőle ma, most, jelen. Megfoghatatlan és elérhetetlen.

Meddig lehet kibújni a felelősség alól? Mivel jár, ha ezt teszem? Mi bénít meg annyira, ami miatt képtelen vagyok szinkronban lenni önmagammal, a gondolataimmal, a cselekedeteimmel?

Ragaszkodás? Halogatás? Félelem? Paktum? Makacsság? Jajgatás? Könyörgés? Az Élet félreértése? A Halál üzenetének helytelen értelmezése?

Ennek járunk utána egy magyar népmese segítségével.

Szeretettel várok minden érdeklődőt!

2019. október 4.

Czóbel Múzeum: Üvegember - meseterápiás foglalkozás  

Arcok? Álarcok?

A tárlat női- és férfisorsokat rejt az arcok redőiben, melyek csak arra várnak, hogy felfedjék őket.

A rendezett mosoly, az elégedett tekintet, a büszke fejtartás, a bezárkózó kézmozdulat finoman árulkodó jelet ad arról, hogy a felszíni jólét bizony bajokat takar.

Ábrázat és káprázat?!

Baj, elfojtott düh, harag, fájdalom, félelem, üvöltés, bosszú, méreg, gyötrő gondolatok, felőrlő rögeszmék, párkapcsolati függőségek, görcsök, indulatok, netán teljes bénultság... hosszú a sora annak, amit képes egy arc eltitkolni.

Mi lenne, ha ez egy családon belül játszódna?

Mi lenne, ha a saját családomat és elhallgatott problámáit ismerném fel ezekben a portrékban?

Mit tudnék vele kezdeni?

" A mesék a legpusztítóbb helyzetekben is találnak legalább egyetlen kiutat a bajból..."- mondja biztatóan a mesekutató Boldizsár Ildikó.

Gyakran nem is a megoldás okozza a legnagyobb nehézséget, hanem a rendszerben lappangó probléma felismerése, felvállalása, a felelősségvállalás és a helyes cselekvési sorrend megtalálása.

A Czóbel Múzeum tárlat képeit segítségül hívva, finoman és biztonságosan szembesíthetjük magunkat saját álarcaink, titkaink mivoltával, s erőt gyűjthetünk azok feloldására, azaz megtaláljuk a kiutat egyre beljebb haladva egy tárlaton, és önnön magunkon belül.

2019. szeptember 22.

Kovács Margit Kerámiamúzeum:  B-anyák - meseterápiás foglalkozás 

Nők az életfordulókban - nők a Kovács Margit Kerámiamúzeumban. Nők, akik egykor kislányok voltak, nővé, anyává vagy asszonnyá váltak, megöregedtek, s közben az élet beléjük égette életszakaszaik fontos pillanatait.

Ezek a pillanatok örömtelik, vagy fájdalmasak, veszteséggel terheltek, életet adók, rombolók, vágyakozók, magasztosak, traumatikusak, vagy akár átokkal sújtottak. Ők a szoknyájukra hímezték azokat, s mintha mi sem történt volna, úgy tették a dolgukat tovább és teszik ma is.

A nők képesek igazán alkalmazkodni, állandóan változni, ahogy az alakjuk is mindig más.

"Ma felfújja magát, és kigömbölyödik, holnap meg lesoványodik, és néhány nap múlva úgy összegörnyed, mint egy sarló, és olyan lesz, mint a boszorkányok öreganyja" (albán mese)

Az életszakaszok változásait, a környezetük alakulását, a természet szeszélyét mind magukba érlelve vagy megkeményítve - akár csak a kerámiák - egy több arcú, keserédes, elnyűhetetlen minőséget képviselnek.

A meseterápiás foglalkozás során ezeket az arcokat, a megkeményedés okait, az újrakezdés rejtett jeleit keressük a tárlat műveiben és önnön szobrunk belsejében.  

2019. augusztus 30.

MűvészetMalom: Tereskova - Csipkerózsika halott kiállítása - Csontvázasszony - meseterápiás foglalkozás

2019. augusztus 27.

K11 - Majd holnap!

"Majd holnap..."
Ismerős ez a mondat?
Majd később!
Majd máskor!
Majd egyszer!
Halogatunk. Minden nap egy kicsit. Mintha csak függőségi viszonyban lennénk az életünk elodázásával.
Tétlenkedünk. A cselekvés illúzióját keltjük. Ábrándozunk. Éppen úgy, ahogy a mesei álhősök teszik.
Nagy veszélye van a holnapnak: soha nem lesz belőle ma, MOST, jelen. Megfoghatatlan és elérhetetlen.
Meddig lehet kibújni a felelősség alól?
Mivel jár, ha ezt teszem? Mit hozna a bátorság, a megfelelő tett, a megfelelő időben?
Mi bénít meg annyira, ami miatt képtelen vagyok szinkronban lenni önmagammal, a gondolataimmal, a cselekedeteimmel?
Ennek járunk utána egy magyar népmese segítségével.
Szeretettel várok minden érdeklődőt este 18.30 -20.00-ig!

2019. augusztus 30.
MűvészetMalom - egy múzeum, egy tárlat, egy mese

Mi történik, ha egy meseterapeuta belép egy múzeumba? Hogyan segíthet egy mese abban, hogy felismerjük a minket szorongató helyzeteket, feladatokat és megoldást találjunk rájuk?
Az Art Capital finisszázson, augusztus 30-án, péntek este fél 9-kor egy nagyon izgalmas belső utazásra hívunk titeket:Tereskova Nagy Kriszta x-T Csipke Rózsika halott című tárlatán egy inuit mese lesz a segítségünkre, hogy megkeressük párkapcsolati elakadásaink okát és hozzásegítsen minket a megoldás megtaláláshoz, a megküzdéshez. 
Feszegessük együtt komfortzónánk határait és romboljuk le azt, ami már nem szolgál minket!
A programon csak előzetes regisztrációt követően lehet részt venni: regisztracio@muzeumicentrum.hu.

2019. szeptember 6.
A hang érintése magával ragad és felemel!

Szeretettel hívlak Benneteket egy mantraestre Szentendrére!

Élő zene lesz, csodás barátom Fóti Péter gitáron játszik.
Kundalini mantrákat zengetünk, elhangzik néhány alap információ arról, miért és hogyan mantrázzunk, s az est végén egy meglepetés mantrát is elénekelünk!

Időpont: 2019.09.06. péntek, 18.30-19.30
Helyszín: Otthon.Magadnál Központ, Szentendre, Dumtsa J. u. 13/a

Az alkalom adományos.

Bejelentkezés szükséges: borosluca13@gmail.com

Szeretettel várlak!
Jai Harprem

2019. szeptember 8.
Belső gyermek

"A mesék azt állítják, hogy mindazt, ami a világban vagy bennünk rosszul működik, meg lehet változtatni. A mese képes megszüntetni a problémákból keletkező káoszt, és a helyére állítani egyfajta teljességet. Nem elég azonban megtalálni a "saját mesénket", meg is kell érteni, és a változások szolgálatába kell állítani a felismeréseket. A mesék legfontosabb szervezőeleme a rend - a meseterápia is pontosan erre épül."
(Boldizsár Ildikó)
Megszületünk - élünk. Az élet egyik kapuja a felnőtté válás, melyen áthaladva magunkkal visszük mindazt, amit gyermekkorunkban begyűjtöttünk abba a bizonyos tarisznyába, amit szüleinktől kaptunk.
Hogyan hasznosítjuk a megszerzett javakat? Teherként cipeljük-e őket, vagy szárnyakat bontó lehetőségekként?
Szerencse vagy tragédia nő ki belőlük?
Egy útkereszteződéshez érve az áldás irányába fordulunk-e vagy az átok sötétje felé?
Min múlik a választásunk?
Min múlik, hogy elhamarkodottan ítélkezünk-e, téves érzékelés vezet-e minket?
Min múlik, hogy lemondunk egy jobb jövőről, s nem ismerjük fel az üres ígéreteket?
Miért hagyjuk, hogy kihasználjanak bennünket, esetleg önként váljunk áldozattá?
Min múlik, hogy nem tudjuk feléleszteni belső erőnket, mikor a legnagyobb szükség van rá?
Hibát hibára halmozva újra és újra megismételjük önszabotázs mintáinkat?
Lehet -e ezen változtatni?
Hogyan?
Ahhoz, hogy rendeződhessünk, újra kell születnünk, vagy legalább is megpróbálni kapcsolódni ahhoz a belső gyermekhez, aki az élete kezdetén megtapasztalt valamit, amiből egy életre szóló hatalmas nagy seb keletkezett. A feldolgozatlan traumák pedig - bár szemmel nem láthatóak- mégis fogva tartanak minket.
A félelem és a megsebzettség börtönében erős indulatok, fájdalom, sértettség, a tisztánlátás teljes hiánya uralkodik.
Uralkodik felettünk.
Egészen addig, amíg szembe nem merünk nézni a gyermekkori korlátozó énünkkel, sebeinkkel.
Az egyetlen út, az önmagunkra ébredés útja.
Tarts velem, és vedd kezedbe az életed!
Boldizsár Ildikó mesekalauza alapján írta Boros Luca Belső gyermek
Részvételi díj: 5000.-Ft
Jelentkezés 1000.-Ft előleggel a Sukha Stúdióban

2019. októbertől 

"Ébredj fel mély álmodból..." - tudatosság a mesék útján

2019. októberétől 4 alkalmas önismereti meseterápiás foglalkozások Szentendrén

Témák:

Tudatos párkapcsolat

Tudatos anyaság

Mire számíthat a résztvevő?

"Ne hidd, hogy az embert szerencse várja valahol a világon. Munka várja, amiben ki kell tartani. Ki a könnyig, ki a vérig, ki az utolsó leheletig."

Amikor cselekvésképtelenek vagyunk, életünket egy csapdában, egy üvegkoporsóban töltjük, álmodjuk. Az álomban a cselekvés illúzióját keltjük, de nem történik semmi.

A cselekvés pedig nem más, mint maga a bátorság, a megküzdés képessége. A mesék kínálta cselekvési minta alapján egy hatékonyabb utat járva könnyebben tudunk megküzdeni elakadásainkkal, szorongató helyzeteinkkel, s a sűrű erdő ritkulni kezd.

Így képessé vállunk:

 • szembenézni az érzéseinkkel,
 • megbirkózni velük,
 • felelősséget vállalni,
 • elfogadni,
 • függetleníteni magunkat,
 • elavult programjainkat felismerni, lecserélni,
 • új, szolgáló hitrendszert építeni,

és hajlandók leszünk:

 • tudomás szerezni félelmeinkről,
 • önmagunkat és másokat tisztelni,
 • adni és elfogadni is,
 • kockáztatni,
 • hibáinkat elismerni,

azaz fejlődni!


Helyszín: Otthon.Magadnál Központ, Szentendre, Dumtsa Jenő u. 13/a, 2.em.

Részvételi díj: 16.000-Ft/4 alkalom, melyet az első alkalommal kérek kifizetni

Csoport létszám: minimum 6 fő, maximum 10fő

Az önismereti csoportba az első alkalom után már nem lehet becsatlakozni.

Időpontok: Két hetente szerdánként 18.00-20.00 óráig

Tudatos párkapcsolat: okt. 16., 30; nov. 13., 27.

Tudatos anyaság: okt. 9, nov. 6., 20., dec. 4.

A foglalkozásokat tartja:

Boros Luca alkotó-fejlesztő meseterapeuta

www.borosluca.com

Bejelentkezés szükséges:

borosluca13@gmail.com címen, a helyedet az első alkalom díjának befizetésével biztosíthatod (4.000Ft)

2019. október 11-12-13.
Mesés hétvége a Balaton-felvidéken

Töltsünk el egy mesés önismereti hétvégét a Balaton-felvidéken -
mesterápiával, OH kártyákkal, kundalini meditációkkal, hangfürdővel, rajzelemzéssel!
Minél őszintébb, annál természetesebb,
Minél természetesebb, annál egyszerűbb,
Minél egyszerűbb, annál könnyebb az ÉLET!
Ez a mottója a három napos önismereti programnak, ahol
mesélek az ÉLETről, halálról, a megújulásról,
elkészítjük ÉLET-térképünket,
meghatározzuk ÉLETcéljainkat,
feltöltjük az ÉLETerőnket,
ÉLETszeretetet, ÉLETbölcsességet és ÉLETörömet merítünk a mesetárból.
"Mióta világ a világ, az ember újra meg újra bajba kerül: hol önmagában, hol pedig azon kívül. ...Életünket, sorsunkat döntően befolyásolja, hogy mit kezdünk a bajokkal, legyenek azok bárhol is. Kimászunk belőlük, vagy elmerülünk bennük? Egyszerűen szólva: képesek vagyunk-e a fejlődésre, változásra, vagy megrekedünk?"
(Boldizsár Ildikó)
Minden alkalommal, mikor valami fájdalom, csalódás ér bennünket, kicsit bezárjuk a szívünket, kicsit elveszítjük az ÉLETbe vetett hitünket, míg végül odajutunk, hogy elszenvedjük a mindennapokat, elveszítjük az ÉLETöröm, az ÉLETünnneplés, a kreativitás és az ellazulás képességét.A sebezhetőséget elkerülendő védelmi rendszert építünk ki, erős falakat húzunk magunk köré, ami sem befelé, sem kifelé nem engedi áramoltatni az ÉLETenergiát. Láthatatlan függőségekbe kapaszkodunk, tehetetlenségre cseréljük a CSELEKVÉS, azaz az élni tudás kvalitását.
A hétvége során ezeket a falakat kezdjük lebontani, hogy kitáguljunk, hogy az ég kékjét be tudjuk lélegezni, legyen erőnk a szárnycsapásokhoz, hogy képesek legyünk a szégyen, a félelem, a bűntudat visszahúzó ereje helyett a bátorságot választani, a potenciális ÉLETünket élni, s nem FÉLNI azt.
Megmerítkezünk a mesék bölcsességében, felismeréseket, megoldásokat, útmutatókat keresünk szorongató élethelyzeteinkre. Találkozunk az elemekkel (föld, víz, levegő, tűz, teresség), megerősítjük az énerőnket, mesei képpel szólva parazsat adunk a csontsovány gebének, amiből TÁLTOS paripa kerekedik egy csapásra.
A módszerekről itt:
https://www.borosluca.com/aktualis/
Az étkezésünk is természetes, friss és meditatív lesz. Elárulom, hogy Buddhák is jelen lesznek a konyhában!
Esténként, a Hold fényében, hangfürdővel búcsúzunk a NAPtól, s a béke csillagai százával gurulnak majd szerteszét magasabb énünk sötét ingjén.
Kirándulunk, mesélek ott is, összeolvadunk a természettel, szorgosan begyűjtjük üzeneteit.
Minden pillanatban a TUDATOSSÁGRA, a jelen pillanat elégedettségére törekszünk. Így indítjuk be az öngyógyító folyamatokat.
Változzunk együtt!
Részvételi díj: 44.000 Ft/fő
Kedvezmények:
augusztus 31-ig befizetéssel: 40.000Ft/fő
2 vagy több fő esetén: 40.000ft/fő
helyedet 20.000 Ft befizetésével biztosíthatod.
A részvételi díj tartalmazza a szállás és a teljes étkezések díját.
További részleteket jelentkezés esetén emailben küldöm.
Időpont: 2019. október 11-12-13. (péntek-szombat-vasárnap, 3 nap, 2 éjszaka)
Helyszín:
Balatonfelvidéken - Vászolyi Vendégház, Vászoly, Táncsics utca 3.
https://portushome.hu/rooms/vaszoly/
A tábort tartja:
Boros Luca - meseterapeuta, kundalini jóga isntruktor (KRY)
70/943 88 80
borosluca13@gmail.com
www.borosluca.com
Külön köszönet Boldizsár Ildikónak, Révész Renátának, Janits-Szabó Virágnak a tanításokért, az inspirációért!

Közelmúlt eseményei:

2019. május

A női beavatás titkai - elvonulás meseterápiával és jógával

A népmesék úgy mondják, a női szépségnek jól látható jelei vannak:

a nő homlokán ott ragyog a Nap, a két melle között a Hold sugárzik, orcáin csillagok fénylenek, aranyhaja a sarkáig ér, ha lép aranyfolyó folyik utána, ha sír arany könny-gyöngyök potyognak a szeméből, s ha nevet, rózsát nevet.

(Boldizsár Ildikó gyűjtése nyomán)


De vajon sikerült-e sértetlenül megtartani a női áldásunkat?
Megzaboláztuk-e mérgező női energiáinkat?
Képesek voltunk-e felszítani védelmi rendszerünket, ha épp arra volt szükség?
Sikerült-e emelt fővel teljesíteni a női minőség felkínálta szerepeket vagy szégyennel apasztjuk önbecsülésünket?
Hagytuk-e, hogy mások érdekeit kiszolgálva megtépázzuk saját királynői koronánkat?
Elfonnyadt-e nevetésünk rózsája?


Ha így van, akkor is van módja újraébreszteni női mivoltunk erejét!
Májusban egy különleges elvonulásra hívunk Téged, ahol lehetőséged lesz felismerni az enervált női területeidet, visszanyerheted a vitalitásodat, a női ösztöneidhez való kapcsolódást, lendületed, méltóságodat és a vonzerőd, pozitív kisugárzásodat egy közös önismereti úton. Napi többszöri jógával, meseterápiával, önismereti tevékenységekkel, női szertartásokkal, a természethez való kapcsolódással és még számos bizonyítottan hatékony módszerrel és programmal várunk, hogy nőként önmagadra találj.


Ehhez választott módszereink a következők:
• meseterápia
• kundalíni jóga
• Anaya női jóga
• légzőgyakorlatok
• meditációk
• Breathwalk - sétameditáció, mindfulness gyakorlatok
• mantraest, hangfürdő
• rajzelemzés
• és sok finom apró kis kényeztető részlet, amivel készülünk :)

Az elvonulás ideje alatt a napi, bőséges, egészséges vegetáriánus étkezések biztosítottak.
Elhelyezés az Aranyhíd Vendégházban, Balatonbogláron, 2-3-4 fős szobákban, utazás egyénileg vagy telekocsi jelleggel, melynek megszervezésében segítünk.
https://aranyhid5.webnode.hu/fenykepgaleria/#!


Részvételi díj: 42.000Ft/fő/ 3nap
Március végéig való foglalással: 38.000Ft/ fő, foglalásnak a teljes
összeg első részletének (20.000 Ft) befizetése minősül.


Az elvonulás szervezői:
Boros Luca, alkotó-fejlesztő metamorphoses meseterapeuta; kundalini jóga instruktor (KRY)
Ibolya Emese, Anaya női jóga oktató, női jógaterapeuta, dúla,
önismereti mentor


2019. április 23.

K11 - Művészeti és Kúltúrális Központ
Mesés Keddek - Mese-estek felnőtteknek

Helyszín: Budapest, Király utca 11.

Időpont: 18.30-20.00-ig

2019. április 28.NYÍLT NAP - az Otthon.Magadnál Központban, Szentendrén

Programok hamarosan:)

2019. április 7. LÉPJ TOVÁBB!

Két alkalmas önismereti kurzus meseterápiával és kundalini jógával!

Az élet hepe-hupákból áll. A hepe után jön a hupa. Néha azonban csak azt érezzük, hogy hepét, hepe követ, a nehéz élethelyzet után elmarad a felszabadító megkönnyebbülés, az öröm.

A TAVASZ, az újjászületés energiáját megragadva MOST könnyebb a változtatás!

Neked ajánlom ezt a programot, ha

 • úgy érzed elakadtál és rögeszméid csapdájába estél,
 • ha meg akarsz szabadulni a nehezteléstől,
 • ha a régi tudatosságodat egy új energiára cserélnéd!

Készen állsz egy új ÉLETRE?

Készen állsz végre hálásnak lenni, örülni a Veled történtek miatt?

Nyitott vagy a nézőpontváltásra?

Mit szólnál, ha kiderülne, hogy "inspiráció, szeretet, öröm, mindenki számára nyereséget hozó megoldások, boldogság és kreatív megnyilvánulás jellemez"? (David R. Hawkins)

Gyere és tegyük meg az első lépést közösen az emelkedés és új energiák irányába!

Időpontok:

2019. március 23. szombat; 9.30-12.30-ig - MESETERÁPIA

Helyszín: Gödöllő, Széchenyi utca 5. - Munkakör

A csoport minimum 5fővel jön létre.

Ára: 4.500Ft /fő/ alkalom

Jelentkezés: borosluca13@gmail.com;

Szeretettel várlak! 


2019.03.23. és 30.

LÉPJ TOVÁBB!

Két alkalmas önismereti kurzus meseterápiával és kundalini jógával!

Az élet hepe-hupákból áll. A hepe után jön a hupa. Néha azonban csak azt érezzük, hogy hepét, hepe követ, a nehéz élethelyzet után elmarad a felszabadító megkönnyebbülés, az öröm.

A TAVASZ, az újjászületés energiáját megragadva MOST könnyebb a változtatás!

Neked ajánlom ezt a programot, ha

 • úgy érzed elakadtál és rögeszméid csapdájába estél,
 • ha meg akarsz szabadulni a nehezteléstől,
 • ha a régi tudatosságodat egy új energiára cserélnéd!

Készen állsz egy új ÉLETRE?

Készen állsz végre hálásnak lenni, örülni a Veled történtek miatt?

Nyitott vagy a nézőpontváltásra?

Mit szólnál, ha kiderülne, hogy "inspiráció, szeretet, öröm, mindenki számára nyereséget hozó megoldások, boldogság és kreatív megnyilvánulás jellemez"? (David R. Hawkins)

Gyere és tegyük meg az első lépést közösen az emelkedés és új energiák irányába!

A kurzus eszközei:

 • a meseterápia lágysága,
 • a kundlini jóga ereje,
 • meditációk, rajzelemzés, hangtálak, egyéb zenei eszközök,
 • és mosoly:)

Időpontok:

2019. március 23. szombat; 9.30-12.30-ig - MESETERÁPIA

2019. március 30. szombat; 9.30 - 12.30-ig - KUNDALINI JÓGA

Helyszín: Szentendre, TetőTÉR; Kovács László utca 42.

A csoport minimum 5fővel jön létre.

Ára: 4.500Ft /fő/ alkalom

Csomagban: két alkalmon való részvétel - 8.000Ft

Jelentkezés: borosluca13@gmail.com;

Szeretettel várlak

2019. március 26.

K11 - Művészeti és Kúltúrális Központ

Mesés Keddek - Mese-estek felnőtteknek
Helyszín: Budapest, Király utca 11.
Időpont: 18.30-20.00-ig


2019. március 2-3.

Tanuljuk meg oldani a stresszt!

Kétnapos foglalkozás 8-10 évesek számára
Hogyan segíthetnénk a gyermekeinknek túlélni az iskolai megpróbáltatásokat? Például úgy, hogy megtanítunk nekik néhány megküzdési eszközt:)
A tanfolyamon alkalmazott módszerek:
alkotó-fejlesztő meseterápia
jóga
kineziológia
hangtál
A tanfolyam nagy segítséget nyújt a kisiskolások számára abban, hogy a számukra feszültséget okozó helyzetekkel könnyebben megbirkózzanak, közelebb kerüljenek önmagukhoz, és felfedezzék értékeiket.
ELSŐ nap 14-18 óráig:
megtanulják megnevezni és oldani az érzéseiket
meditáció az érzelmek kezelésére
stresszoldó technikák megtanítása
vizualizáció a feszültségek oldására
pozitív képek, érzelmek rögzítése rajzzal
felfedezik saját erejüket
megtanulják, hogyan lehet töltekezni
meghallják testük üzeneteit
felismerik, hogy mi befolyásolhatja a viselkedésüket
felfedezik a saját értékeiket
tanulássegítő technikák elsajátítása
jóga technikákat, mantrákat és légzőgyakorlatokat tanulnak meg, melyek stresszoldó hatásúak, valamint megtanulják, hogyan töltődhetnek energiával, a jóga segítségével.
MÁSODIK NAP 10-14 óráig:
alkotó fejlesztő meseterápia hangtállal
alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozás: A mese lélektani hatásai: megnyugvás, középpontba rendeződés, feszültség- és szorongásoldás.
A program rajzelemzéssel bővített, így még több információt kapunk a gyerekek belső világáról, még azokról is, melyeket nem képesek megfogalmazni.
Amit a gyermekek kapnak:
- csodálatos megtapasztalása önmaguknak
- saját jegyzet, melyet bármikor fellapozhatnak
- stresszoldó technikák elsajátítása
- több módszer megismerése, melyet segítségül hívhatnak
Amit a szülők kapnak:
- igény esetén privát 30 perc beszélgetés a gyermekekről
A foglalkozást minimum 4 fővel indítjuk el. Max létszám 8 fő!
Tanfolyam ára: 18.000 Ft/fő
Helyszín: Szentendre, Kovács László utca 42. TetőTér

Jelentkezni 9.000Ft előleg befizetésével lehetséges; borosluca13@gmail.com ; a foglalkozás rajzelemzéssel bővített. 2019. február 17.

Igen vagy nem? Tudsz dönteni?

Kundalini jóga havi rendszerességgel

9-11-ig óráig Szentendrén

"Könnyű meghallani az igazságot, de nagyon nehéz aszerint élni, és mélyen a szívünk, elménk részévé tenni azt."

A kundalini jóga hagyományában nem csak kizárólag a fizikai testünk létezik. A tradíció tíz testet tanít, melyek közül három mentális, hat energiatest és csak egy fizikai. A semleges elme - az egyik mentális testünk - megnyitja a lelkünk és önvalónk mély emlékezetének kapuját.

A semleges elme a végtelenség érintéséért él. Minden más gondolatot elenged, ami meggátol téged az állandó belső fényed elérésében és időzésében.

Éppen ezért leszel képes akár kilenc másodperc alatt döntést hozni ahelyett, hogy az érvek - ellenérvek viharában vesznél el.

Gyere az órára, ha döntésképtelen vagy, ha meg akarod tapasztalni a belső csend, semlegesség élményét, ha el szeretnéd engedni a sok agyalást!

Időpont: február 17. vasárnap 9-11óráig

Helyszín: Szentendre, Otthon.Magadnál Központ; Dumtsa Jenő u. 13/a., 2.em.

A csoport minimum 5fővel jön létre.

Ára: 3.000Ft /fő

Jelentkezés: borosluca13@gmail.com;

Szeretettel várlak!

2019. február 10.

Írd újra a sorsod! II.

Mesetrápiás foglalkozás 9-11 óráig Szentendrén

Van aki látja a sorsát, van aki tagadja. Van aki menekül előle, vagy csak hátat fordít neki, s olyan ember is akad, aki megbékél sorsával, elfogadja azt.

Egy bizonyos: mindenkinek van sorsa. Vállaljuk-e a felelősséget, van-e bátorságunk, erőnk, hogy kezünkbe vegyük a SORSunkat?

Hogyan tudom újraírni a sorsomat? Izgalmas kihívásnak tűnik, fejtsük meg együtt a mesefoglalkozáson!

Időpont: február 10. vasárnap 9-11óráig

Helyszín: Szentendre, Otthon.Magadnál Központ; Dumtsa Jenő u. 13/a., 2.em.

A csoport minimum 5fővel jön létre.

Ára: 3.000Ft /fő

Jelentkezés: borosluca13@gmail.com;

Szeretettel várlak!

Csomagban: Írd újra a sorsod I.+II. 6.000Ft :)


2019. január 27.

Írd újra a sorsod! I.Kundalini jóga workshop havi rendszerességgel 9-12 óráig Szentendrén"Ébreszd fel az intuíciód, az együttérzésedet, vedd elő a mély intelligenciád és írd újra a sorsod sejtszinten!" (Yogi Bhajan)Az új év egy új kezdet lehetőségét kínálja. Akár egy csíra, magában hordozza az új élet létezését. A kicsi magban egy hatalmas fa potenciája él. A kicsi énünkben az Igaz Énünk készen áll a kibontakozásra. Már azok vagyunk, akik lenni szeretnénk.

Mégis miért az árnyoldalunkat tapasztaljuk oly sokszor? Mi a megoldás?

Időpont: Január 27. vasárnap 9-12óráig

Helyszín: Szentendre, Otthon.Magadnál Központ; Dumtsa Jenő u. 13/a., 2.em.

A csoport minimum 5fővel jön létre.

Ára: 4.500Ft /főJelentkezés: borosluca13@gmail.com;

Szeretettel várlak:Boros Luca - Jai Harprem Kaur