Nagy Luca vagyok, pedagógus, alkotó-fejlesztő metamorphoses meseterapeuta, kundalini jógaoktató. 

Mese-esteket tartok, a mesék által őrzött, érzelmektől megtisztult tapasztalatokat közvetítem az elakadást, csalódást, bánatot, vagy szorongást érző mesehallgatóknak. Mesélek, énekelek, mondókákat recitálok a régi idők emberéről, és magunkról.

A mesékkel, folyamatos önfejlesztéssel, meditációkkal, a csodás kundalini jógával, tudatosságra, alázatra, lágyságra és rugalmasságra törekszem az élet minden területén.  


Specialitásaim:

  • Mese-estek kulturális központokban
  • Múzeumi Mesék a Ferenczy Múzeumban
  • Színpadi Mesék - zenés improvizációval
  • Mesés vállalati napok

Azt vallom, hogy mindenkinek van egy áldása, hogy nincsenek hibák, az odafigyelés pedig minden fájdalmat felold.

Aki nem hiszi, járjon utána! 

Utam:

Német nyelvtanárként diplomáztam a Berzsenyi Dániel Tanárképző főiskolán, majd az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Angol tanító szakán szereztem meg második diplomámat. 

Elvégeztem a Játékok hangtálakkal és gongokkal c. képzést Radnai Zsuzsánál (https://www.hangmasszazs.hu). Peter Hess hangtálakat használok a gyerekekkel való foglalkozásokon, lazítására. 

EDU kineziológiát, azaz tanulást segítő mozdulatokat tanultam és alkalmaztam a gyerekeknél, ezzel támogatva a tanulás folyamatát. 

Kaposi László drámakurzusát teljesítettem, a drámajátékokat minden helyzetben szívesen veszik a gyerekek és a felnőttek egyaránt, egyszerre oldódnak és fejlődnek benne.                              

Létrehoztam az Elefáni Papírszínház Ifjúsági Színházat, írtam hozzá egy mesét és elkészítettem a színház mesekönyv változatát, Nevesincs címmel. A könyv sajátossága, hogy mesekönyv és bábszínház egyben. Remek fantázia- és képzelet fejlesztő szórakozás kicsiknek.

Elvégeztem a Színház- és Filmművészeti Egyetem Színházi szaknevelő szakát. Ezt követően hospitáltam a Kerekasztal Színházi Nevelési Központnál, TIE-val,színházi nevelési programmal bővítettem a saját ifjúsági színházam repertoárját.

 Abszolváltam Vass Zoltán rajzelemző I. kurzusát.

Tanultam és használom az EMK, erőszakmentes kommunikáció módszerét. 

Rátaláltam a Metamorphoses Meseterápia Módszerre és teljesítettem Boldizsár Ildikó kurzusait. Gyermekeknek és felnőtteknek is hatékony, lágy és határozott útmutató az életben.  2018-ban Alkotó-fejlesztő metamorphoses meseterapeutává váltam.

Nepálig utaztam, meditáltam, alternatív gyógymódokat tanultam, tudatos táplálkozással foglalkoztam, megismerkedtem a kundalini jógával, aktív gyakorló és Kundalini jógaoktató lettem.

OH kártya instruktor képzést végeztem. "Ez egy olyan rendszer, amely hihetetlenül hatásos módon segíti a használóját az elmélyülésben, önmaga megismerésében, saját tudattalan folyamatainak feltérképezésében." (Németh Lóránd)